Castile Bluetooth in 2018! Bun venit in epoca tehnologiei fara fir

  • Data articol18 mar 2018
  • Vizualizari articol679 vizualizari
  • Comentarii articol0 comentarii

casti bluetooth

Tehnologia evolueaza pe zi ce trece si nu inceteaza sa ne surprinda de la an la an. Spre exemplu, faimosul walkman, mini-casetofonul portabil care a uimit generatia anilor '80-'90, astazi nu mai este deloc de actualitate sau nici macar nu mai exista pe piata. Ori am putea spune ca tehnologia audio a evoluat atat de mult incat a dat nastere castilor Bluetooth, cu ajutorul carora poti asculta muzica preferata direct de pe telefon. Un lucru e clar: am intrat in epoca tehnologiei fara fir!

 

Iar odata cu evolutia acesteia, castile Bluetooth ne ofera din ce in ce mai multe avantaje. Iata care sunt beneficiile si tendintele actuale:

 

1. Indiferent ca vorbim de casti Bluetooth in-ear (intra-auriculare) sau de modelul clasic cu banda de fixare pe cap, ele sunt ideale in primul rand pentru situatiile in care nu vrei sa fii incurcat de cabluri/fire. De pilda, atunci cand te afli la sala de sport sau cand faci jogging. 

 

2. In 2018, wireless nu mai inseamna sunet slab! Astfel, sistemul Bluetooth suna mai bine ca oricand. In prezent, tehnologia fara fir inregistreaza o imbunatatire semnificativa a calitatii sunetului transmis, ajungand la performanta calitatii audio HD (Hi-Res). In ciuda comprimarii semnalului stereo de date, chiar si castile Bluetooth de tip in-ear se aud acum aproape la fel de bine ca cele over-ear sau over-head.

 

3. La randul lor, ultimele aparitii in materie de casti Bluetooth over-ear („pe ureche”) blocheaza din ce in ce mai mult zgomotul exterior si ofera, de obicei, un sunet mai puternic si mai bogat. Totodata, insa, castile in-ear („in ureche”) castiga teren in ceea ce priveste portabilitatea si fiabilitatea, devenind tot mai putin voluminoase si extrem de rezistente in timp – fiind ferite de uzura externa (ploaie, vant, soare puternic etc.).

 

casti bluetooth

 

4. Mai mult decat atat, se incearca dezvoltarea castilor in-ear rezistente la apa, care pot fi folosite pentru relaxare inclusiv atunci cand inoti sau practici anumite sporturi extreme. 

5. In ceea ce priveste autonomia bateriei, acest aspect a evoluat de asemenea considerabil, acum putand sa-ti folosesti castile Bluetooth chiar si pana la cateva zile fara a fi nevoie de incarcare! In plus, tehnologia de ultima generatie folosita de unele branduri include un dispozitiv portabil de incarcare rapida, cum este cazul AirPods-urilor patentate de Apple. Alte modele de casti fara fir includ un cablu detasabil pentru incarcare, de aproximativ 4 mm.

 

6. Inspirandu-se insa dupa modelul AirPods, odata cu anul 2018 au inceput sa apara tot mai multe casti care elimina complet firul sau cablul de incarcare, fiecare casca devenind in sine un dispozitiv discret care se sincronizeaza prin Bluetooth cu un alt device. 

 

Aceasta reprezinta o privire de ansamblu asupra evolutiei si trendurilor actuale in materie de casti fara fir de top, pe care le-am testat in general, indiferent ca pretul lor s-a ridicat undeva la 200 Lei sau 200 de Euro. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa cheltuiesti o gramada de bani pentru o pereche de casti wireless care sa-ti ofere o calitate foarte buna a sunetului si confort in utilizare!

 

Noi iti propunem sa incerci unul din urmatoarele modele la preturi accesibile pentru orice buzunar si te vei convinge ca uneori calitatea nu sta doar in brand:

- Casti Bluetooth Wireless 2.1 Yoga;

- Casti Bluetooth Lamax Beat Prime P-1;

- Casti Bluetooth cu Conductie prin Os etc.

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu